Proiect 3

„EducationShift”

„EducationShift” este un proiect dedicat promovării universităților de top din clasamentele internaționale prin intermediul platformelor de social media. Scopul nostru este de a oferi informații relevante și captivante despre universitățile prestigioase și programele academice pe care le oferă, pentru a inspira și ghida viitorii studenți în luarea deciziilor privind educația lor superioară. Dorim să facilităm o tranziție lină între sistemul educațional românesc și cel internațional, punând la dispoziție resurse și conținut interactiv care să sprijine aspirațiile academice ale tinerilor.

Responsabilități: Echipa „EducationShift” va avea responsabilitatea de a crea și gestiona conținutul pe canalele de social media ale proiectului. Se vor dezvolta postări educative, infografice și materiale interactive pentru a prezenta avantajele și oportunitățile oferite de universitățile din topurile internaționale. Q&A-urile și sesiunile live vor fi organizate pentru a răspunde întrebărilor și nelămuririlor viitorilor studenți, contribuind astfel la creșterea angajamentului și interacțiunii cu audiența.

Rezultate așteptate: Proiectul „EducationShift” își propune să atragă universități de renume și să dezvolte parteneriate cu acestea pentru a sprijini promovarea educației internaționale de calitate. Prin intermediul conținutului creativ și interactiv, se urmărește creșterea numărului de tineri care aplică la facultăți din străinătate și, în final, facilitarea procesului de alegere a unei instituții de învățământ superior potrivite pentru aspirațiile lor academice. Echipa „EducationShift” își dorește să fie un punct de referință pentru cei interesați de studii internaționale și să contribuie la promovarea excelenței academice în rândul tinerilor români.

Content Creation:

Echipa de content creation va dezvolta conținut original și informativ pentru diferite platforme de social media, precum Instagram, TikTok și Facebook. Se vor crea postări vizuale, texte captivante și materiale multimedia pentru a comunica mesajele cheie despre universitățile partenere și programele lor academice.

Social Media Strategy:

Strategia de social media va fi dezvoltată pentru a asigura o prezență coerentă și eficientă pe canalele de social media. Se vor identifica tendințele de comunicare și se vor planifica campanii relevante pentru a atrage și menține interesul publicului țintă.

Community Management:

Echipa de community management va interacționa cu audiența prin intermediul comentariilor, mesajelor directe și sesiunilor live. Se va menține o comunicare deschisă și prietenoasă, facilitând dialogul cu potențialii studenți și oferindu-le informațiile necesare.

Content Management:

Echipa de content management va fi responsabilă de organizarea și gestionarea conținutului pe diverse platforme de social media. Se va asigura că mesajele sunt transmise coerent și în mod eficient către audiență.

Analytics:

Analiza performanțelor pe social media va fi realizată pentru a evalua impactul conținutului și a identifica strategiile de succes. Datele obținute din analize vor fi folosite pentru a optimiza campaniile viitoare și a crește implicarea publicului.

TikTok Live:

Sesiunile live pe TikTok vor fi organizate pentru a prezenta în timp real informații despre universitățile partenere și a oferi răspunsuri directe la întrebările din partea audienței.

Instagram Live:

Sesiunile live pe Instagram vor fi utilizate pentru a aduce în prim-plan evenimente, noutăți și experiențe ale studenților din universitățile de top.

Instagram Post

Postările pe Instagram vor include informații relevante despre universitățile partenere, programele de studiu și alte aspecte interesante legate de educația internațională.

Instagram Reel:

Pe platforma Instagram Reels, echipa va crea videoclipuri scurte și captivante, care să ofere perspective autentice și amuzante despre viața studenților din universitățile partenere.

Communication:

Comunicarea cu universitățile de renume va fi esențială pentru a stabili colaborări și parteneriate în cadrul proiectului. Echipa va dezvolta strategii de comunicare eficiente pentru a atrage universitățile ca sponsori ai proiectului și pentru a asigura că informațiile oferite sunt actualizate și relevante.

În concluzie, proiectul "EducationShift" își propune să ofere oportunități reale pentru tinerii români interesați de studii internaționale prin promovarea universităților de top pe canalele de social media. Echipa va crea conținut relevant și captivant pentru a informa și inspira viitorii studenți, facilitând astfel procesul de luare a deciziilor legate de educația lor superioară. Prin implicarea activă în comunitatea de pe social media și colaborarea cu universități de renume, proiectul urmărește să crească numărul de aplicanți la facultățile din străinătate și să contribuie la dezvoltarea unei generații de tineri învățați și deschiși către o educație de calitate la nivel internațional.

De ce suntem unici?

Pentru că noi NU te trimitem la studii, noi te așteptam deja aici.