TESTIMONIALE PĂRINȚI

În această secțiune ne propunem să vă facem cunoștință cu părinții studenților români din străinătate care au aplicat la universități cu ajutorul informațiilor disponibile pe site-ul nostru. Veți afla întreaga lor experiență, împărtășiri sincere, temeri, dar și bucuriile trăite la primele succese de peste hotare, toate sub formă de mărturii scrise, dar și interviuri. Copiii dânșilor beneficiază sau vor beneficia de "Bursele G.C.R.S." , făcând parte din stația locală STUDENTV.

Global Confederation of Romanian Students

ANDRA-CHRISTINA ORDEAN

Global Confederation of Romanian Students

MIHAELA ȘI CRISTIAN ORDEAN

Încă de când eram în școala generală, îmi doream tare mult să studiez în străinătate, însă știind situația financiară a familiei, a fost nevoie de mult timp de gândire împreună cu părinții mei pentru a decide plecarea mea la studii în Olanda. Deși în primele luni, părinții au dorit să mă axez doar pe facultate și cu mari eforturi m-au susținut total din punct de vedere financiar, trebuia să găsesc un loc de muncă pentru a le mai ușura din greutățile financiare. Din fericire, am descoperit „Bursele G.C.R.S”, cam târziu, din păcate, iar din acel moment nu doar că am devenit puțin mai independentă din punct de vedere financiar, dar am și întâlnit oameni deosebiți care mi-au devenit o a doua familie. Sunt tare recunoscătoare G.C.R.S.-ului și oamenilor din acest ONG pentru tot ce au făcut pentru mine și le datorez atât dezvoltarea mea profesională, cât și cea personală încă de la începutul colaborării noastre.

Ca orice părinte, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău. În momentul în care fiica noastră, Andra, a optat să studieze în străinătate, problema majoră care se ivea era cea a finanțelor. Oricâte eforturi financiare am fi făcut, drumul pe care am pornit nu avea continuitate. Acest lucru ne-a pus pe gânduri: “ oare de unde vom obține banii pentru ca fiica noastră să își termine studiile?”. În primele luni, am rezistat “eroic”, dar eram conștienți că fără un ajutor nu vom putea merge mai departe. Odată ce Andra a aflat de „Bursele G.C.R.S.” și după prima discuție cu Dragoș, (la început am fost foarte sceptici dar Dragoș ne-a explicat în amănunt despre ce e vorba), am fost de acord ca fiica noastră să aplice. Nu putem să incheiem fără să fim recunoscători acestui ONG și celui care l-a creat. Recomandăm cu mare drag studenților la început de drum să aplice la „Bursele G.C.R.S.”, iar părinților să îi susțină în acest sens.

Global Confederation of Romanian Students

BUCUR MATEI-DAN

Global Confederation of Romanian Students

BABEȘ GABRIELA

Pentru mine visul de a studia în Olanda a început undeva la sfârșitul clasei a XI-a când împreună cu mai mulți prieteni am decis să venim să studiem aici. La început nu știam cum o să reușesc să mă descurc timp de 4 ani, din punct de vedere financiar, știam doar că nimic bun nu vine ușor în viață. După ce am ajuns în Olanda, am aflat de la verișorul meu despre ONG-ul G.C.R.S. și despre cum își plănuiesc ei să ajute studenții români să beneficieze de „Bursele G.C.R.S.”, care acoperă toate cheltuielile unui student în străinătate. Pot spune că în acel moment toate grijile mele legate de cum o să reușesc să mă întrețin pe timpul facultății au dispărut. Mai mult, am găsit în G.C.R.S. o a doua familie care m-a susținut pe toată durata studiilor.

Matei a ales Universitatea Fontys după ce a aflat despre programele și oportunitățile pe care aceasta le oferă. L-am susținut atunci când a ales să studieze în Olanda, deoarece are șansa de a se dezvolta pe plan profesional, de a crește în ritmul tehnologiei actuale. G.C.R.S. este un ajutor real pentru studenții români care vor să aibă parte de o educație avansată (în străinătate), oferind acestora posibilitatea de a fi independenți financiar.

Global Confederation of Romanian Students

VALENTIN BRĂGĂU

Global Confederation of Romanian Students

Mihaela Bragau

Decizia de a studia în Olanda, nu a fost ușoară, chiar dacă nu implică foarte multe bătăi de cap din punct de vedere al aplicării, există totuși alte nesiguranțe din punct de vedere financiar ce pot fi o problemă pentru majoritate persoanelor care vor să studieze în străinătate. Eram pregătit să fac tot ce este posibil să îmi găsesc un loc de muncă, să pot fii independent financiar, dar din păcate odată ce ajungi aici vei observa că nu este atât de ușor precum pare. Din fericire, am avut norocul să aflu despre activitatea celor de la G.C.R.S. încă din prima lună de când am ajuns în Olanda, am avut încredere în totalitate încă de la început, am demarat procesul de aplicare, m-am apucat de treabă și într-un final am reușit să primesc „Bursele G.C.R.S.”. În momentul de față, am ajuns la independența financiară pe care mi-am dorit-o, am reușit să mă focusez pe facultate și totodată să cunosc foarte multe persoane din comunitatea creată de G.C.R.S. care m-au ajutat să mă dezvolt personal.

Încă de când mi-a menționat faptul că vrea să își continue studiile în Olanda am fost foarte fericită pentru decizia pe care a luat-o știind că va fi benefică pentru viitorul lui, l-am susținut încă de la început, dar odată ce am discutat despre ce costuri va implica acest pas am început să fim îngrijorați că nu vom reuși să îi oferim o siguranță financiară pentru foarte mult timp. Atunci când ne-a sunat și ne-a povestit despre G.C.R.S. a fost ca o gură de aer proaspăt atât pentru noi cât și pentru el, a fost singurul moment în care am avut siguranța că totul va fi bine, l-am susținut în continuare pe tot parcursul aplicării, iar acum a ajuns în ipostaza în care se poate întreține în totalitate singur fără nici un fel de problemă. Mă bucur foarte tare că există persoane care fac lucruri atât de frumoase fără să aștepte nimic în schimb - doar fericirea copiilor care au o șansă să studieze unde își doresc fără a fi limitați de partea financiară. În plus, această experiență consider că îi va fi foarte folositoare și pe viitor este și o oportunitate de a face parte dintr-o comunitate atât de frumoasă.

Global Confederation of Romanian Students

CORINA GRINDEANU

Global Confederation of Romanian Students

MIHAELA GRINDEANU

Bacul, admiterea la facultate, plecare în străinătate au însemnat un mare stres, dar și o bucurie. Mereu am vrut să studiez în străinătate și să îmi pun în valoare pasiunile, iar părinții mei au ales să mă susțină, însă mi-au spus de la început că și contribuția mea va fi necesară. Astfel, am început să caut locuri de muncă, burse, împrumuturi și am descoperit site-ul Global Confederation of Romanian Students. Inițial a părut prea frumos ca să fie adevărat, dar după ce am contactat pe cineva care deja beneficia de burse am căpătat încredere și m-am înscris și eu după ce am ajuns la facultate. Sunt încântată că am primit acest ajutor și că acum reușesc să mă susțin singură. În plus, activitatea mea în G.C.R.S. mă ajuta să mă dezvolt, să îmi îmbunătățesc oratoria, să lucrez mai bine în echipă, să fiu atentă la detalii și să depun efort pentru ceea ce îmi doresc. Recomand tuturor studenților să se înscrie la G.C.R.S. pentru a-și putea realiza visurile!

În vara anului 2019 fiica mea încheia liceul și o dată cu acesta începea o nouă etapă din viața ei. Pe parcursul ultimului an de liceu aplicase și fusese admisă la mai multe facultăți europene. Dorința ei era să se dezvolte pe mai multe planuri și să cunoască mediul universitar internațional. Am susținut planurile ei de viitor, dar drumul pe care pornea era departe de casă și presupunea eforturi suplimentare, atât de adaptare la o altă societate, cât și financiare. O soluție foarte bună de completare a fondurilor personale mi s-a părut programul de susținere financiară oferit de statul olandez. Pentru a obține această finanțare, era necesar ca fiica mea să desfășoare 56 de ore de muncă lunar. Încă de la începutul studiilor, G.C.R.S. i-a asigurat efectuarea orelor de activitate ca jurnalist în cadrul organizației și prin îndrumarea pas cu pas în vederea obținerii burselor de studiu. Corina a fost bucuroasă de activitatea pe care a desfășurat-o aici și de faptul că a găsit oameni deschiși și dornici să o ajute, mai ales în perioada de adaptare la mediul universitar olandez. Mulțumesc G.C.R.S. pentru efortul și ajutorul acordat fiicei mele și încurajez părinții să apeleze cu încredere la această asociație.

Global Confederation of Romanian Students

ALEXANDRA MĂRGINEAN

Global Confederation of Romanian Students

NICULINA MĂRGINEAN

Plecarea mea în străinătate pentru a-mi continua studiile universitare, a reprezentat un pas important în dezvoltarea mea intelectuală și personală. Ca orice viitor student ce se gândește să plece în străinătate, am avut o multitudine de întrebări prospective pe care le-am adresat oricărei persoane plecate deja în afara țării dar și online, pe grupurile dedicate studiului in afara granițelor. Astfel, am descoperit Gobal Confederation of Romanian Students și conceptul „Burselor G.C.R.S.”, un concept ce te ajută să te susții financiar de-a lungul studiilor tale. Mai mult de atât, vei avea ocazia să îți dezvolți noi calități care se vor dovedi a fi necesare de-a lungul timpului, prin activitățile jurnalistice realizate, precum curiozitatea, tenacitatea și independența oferite unei gândiri libere și informate. Consider că fiecare viitor student ar trebui să ia în considerare șansa pe care Global Conferderation of Romanian Students o oferă pentru a nu mai considera partea financiară un impediment în urmarea facultății și profilului mult visat!

În vara anului 2019 fiica mea încheia liceul și o dată cu acesta începea o nouă etapă din viața ei. Pe parcursul ultimului an de liceu aplicase și fusese admisă la mai multe facultăți europene. Dorința ei era să se dezvolte pe mai multe planuri și să cunoască mediul universitar internațional. Am susținut planurile ei de viitor, dar drumul pe care pornea era departe de casă și presupunea eforturi suplimentare, atât de adaptare la o altă societate, cât și financiare. O soluție foarte bună de completare a fondurilor personale mi s-au părut „Bursele G.C.R.S.”. Încă de la începutul studiilor, cei de la G.C.R.S. i-au asigurat toate informațiile necesare cu privire la programele de studiu și viața în străinătate, i-au oferit susținere emoțională și financiară și au integrat-o într-o comunitate mare de studenți români plecați în străinătate. Corina a fost bucuroasă de activitatea pe care a desfășurat-o aici și de faptul că a găsit oameni deschiși și dornici să o ajute, mai ales în perioada de adaptare la mediul universitar olandez. Mulțumesc G.C.R.S. pentru efortul și ajutorul acordat fiicei mele și încurajez părinții să apeleze cu încredere la această asociație.

Global Confederation of Romanian Students

ARIANA NECHIFOR

Global Confederation of Romanian Students

LAURA NECHIFOR

Studiul în străinătate a fost visul meu încă din liceu. Am participat la multe evenimente și diverse activități care aveau ca scop să mă ajute să-mi urmez pasiunea și dorința de a studia în Olanda. Au fost multe eforturi depuse atât de mine, cât și de părinții mei pentru a reuși să îmi continui studiile. Am căutat multe soluții pentru a reuși, iar când am aflat de Global Confederation of Romanian Students am găsit o speranță. Am descoperit o comunitate care crede în aceleași lucruri ca mine, în special alegerea de a fi informat și de a munci pentru ceea ce ți-ai propus. Oamenii trebuie să înceapă să creadă că totul este posibil atât timp cât te dedici și îți dorești. G.C.R.S. mi-a oferit o șansă și continuă să ofere același lucru multor altor studenți care au același vis și aceleași dorințe. Sunt foarte mulțumită de experiența mea în Global Confederation of Romanian Students și sunt bucuroasă să văd oameni cu o mentalitate deschisă! În acest moment, mă simt onorată să fac parte din această echipă și le mulțumesc pentru tot sprijinul pe care îl oferă viitorilor studenți, care, cu puțină perseverență și ambiție pot trece peste orice greutăți.

Sunt foarte fericită că fiica mea a avut curajul și determinarea să plece la studii în străinătate. Este un proces complex și dificil pentru orice copil, iar noi, ca părinți, încercăm să îi sprijinim cât se poate de mult. Am avut temeri că nu îmi voi putea susține copilul pe parcursul celor patru ani, însă, din fericire, am aflat că mai există o oportunitate pentru cei care își doresc să studieze în străinătate. Global Confederation of Romanian Students ne-a oferit liniște, calm și speranță. Îmi doresc tot ce este mai bun pentru copilul meu, iar participarea la activitățile G.C.R.S. îi oferă fiicei mele și un mare avantaj în planul profesional. Mă bucur să aud toate poveștile ei și să văd că este foarte determinată să își îndeplinească visul. Vreau să le mulțumesc celor din Global Confederation of Romanian Students pentru ajutorul oferit și pentru implicarea lor în evoluția copiilor noștri. Activitatea lor este de un real ajutor atât pentru noi, ca părinți, cât și pentru copii.

Global Confederation of Romanian Students

MONIKA IZABELLA EGYED

Global Confederation of Romanian Students

ICA EGYED

Deja de la inceputul liceului am visat sa studiez in strainatate. Aveam in gand Anglia, Danemarca, Olanda, insa mi se parea un lucru imposibil din mai multe motive. Asadar, am decis sa studiez in Cluj unde la un moment dat imi dadusem seama ca tot in strainatate vreau sa studiez. Ca si in povesti, rugaciunile mele au fost ascultate in momentul in care am aflat de GCRS. Datorita lor am ajuns unde am visat, am devenit jurnalist si imi indeplinesc visul in continuare. Datorita lor am obtinut DUO, un ajutor social oferit de guvernul Olandez care ne ofera oportunitatea de a trai intr-o tara care ofera oportunitati pentru toata lumea. Va invit sa contactati GCRS pentru a nu rata o ocazie de vis.

Fata mea isi dorea sa studieze in strainatate cu inceputul liceului si a ajuns sa isi indeplineasca visul datorita organizatiei GCRS. O organizatie care i-a oferit ficei mele sansa de a beneficia de un ajutor social numit DUO, oferit de guvernul Olandez. Cu DUO, Moni reuseste nu numai sa se intretina singura, ci are parte de o experienta exceptionala ca student olandez si jurnalist. Ma bucur foarte mult ca fiica mea a ajuns sa aiba parte de aceasta oportunitate fantastica si incurajez si alti copii sa contacteze GCRS in viitor!

Global Confederation of Romanian Students

FLORENTINA ENACHI

Global Confederation of Romanian Students

ANDREEA ENACHI

Plecând la studii în străinătate, era de la sine înțeles ca voi fi nevoită să îmi găsesc un job part-time pentru a mă întreține financiar și pentru a nu apela mereu la ajutorul părinților, care deja făceau eforturi mari. În plus, știam de existența unei posibilități de finanțare în Olanda, însă pentru a accesa acești bani era nevoie de un loc de muncă de cel puțin 56 de ore pe lună. În timpul “căutării”, am dat peste G.C.R.S. Acest ONG non-profit m-a primit în echipă și mi-a oferit șansa de a beneficia de “bursele G.C.R.S.” făcând ceva mult mai creativ și mai interesant decât dacă aș fi avut un part-time într-un restaurant. Echipa G.C.R.S. a fost alături de mine la orice pas și m-a ajutat pe tot parcursul meu educațional cât și după; Global Confederation of Romanian Students este mai mult decât o organizație care facilitează finanțare pentru studenții români plecați în străinătate. Suntem o mână de oameni, de studenți aflați în străinătate care întâmpinăm aceleași probleme: legate de cazare, de transport, de alimente…Astfel, se creează și o rețea de networking, unde se pun întrebări legate de diverse probleme, ba chiar se leagă și prietenii. G.C.R.S. nu e doar un ONG ci o familie pentru mulți!

Atunci când Florentina a decis să studieze în Olanda, am devenit sceptică în privința modalităților de finanțare, mai ales că găseam cu greu informații. În urma discuțiilor purtate cu echipa centrală, care mi-a prezentat în detaliu scopul și activitatea G.C.R.S.-ului, am înțeles ce beneficiu reprezintă colaborarea cu acest ONG pentru studenții plecați la studii în străinătate. Pe lângă facilitarea obținerii “burselor G.C.R.S.”, ONG-ul oferă o platformă de networking pentru toți studenții români plecați să studieze la universități din Marea Britanie, Olanda, Suedia, Danemarca etc. Astfel, ei nu sunt singuri în noua lor călătorie și experiență, și pot apela oricând la un coleg din G.C.R.S. pentru a cere o mână de ajutor. Mă bucur mult să o văd pe Florentina independentă financiar și că își trăiește viața de student așa cum și-a dorit mereu.

Global Confederation of Romanian Students

GULBEN ABDURAMAN

Global Confederation of Romanian Students

BEINUR ABDURAMAN

Drumul meu alături de Global Confederation of Romanian Students a început devreme, deoarece eu m-am alăturat acestei organizații încă din clasa a 10-a. Astfel, din an în an eu m-am dezvoltat din mai multe puncte de vedere, atât social cat și educațional. Acest ONG mi-a oferit șansa de a munci pentru a putea să studiez exact unde vreau eu, în Olanda, la o universitate de top. Ca orice alt student, eu mi-am dorit foarte tare să pot alege pentru mine, pentru viitorul meu, iar această oportunitate am avut-o datorită realizării activităților de jurnalist la STUDENTV. Pe lângă acest lucru, frica de a merge singură într-o țară străină pentru prima dată, fără familia si prietenii mei acolo, ideea de a fi independentă, toate ar fi putut să mă oprească din a lua decizia de a merge în Olanda, dar comunitatea care există în acest ONG, creată de studenți care au avut deja această experiență este una care pe mine personal m-a ușurat și ajutat enorm. În final, faptul că eu am fost clar informată si susținută să fac ceea ce doresc a fost un beneficiu imens pentru mine și de aceea sper ca toți studenții români să se bucure de aceeași oportunitate ca mine.

Când fiica mea a venit la mine și mi-a spus despre dorința ei să studieze în străinătate am fost bucuros dar și îngrijorat în același timp. Bucuros fiindcă știu că sistemul de educație din Olanda este unul foarte bun, unde fiica mea ar putea să se dezvolte excepțional, îngrijorat din cauza aspectului financiar pe care orice părinte îl ia în considerare. Dar odată ce ea a aflat despre posibilitățile oferite de Global Confederation of Romanian Students, despre cum prin ei ea va putea să beneficieze de „Bursele G.C.R.S.” pentru studii, am fost ușurat și dornic să ascult tot ce avea ea de spus. Experiența mea ca părinte al fiicei mele, care este de mult timp în această organizație ca jurnalist, este una numai pozitivă, deoarece ea se poate bucura de viața de student în Olanda, se poate focusa pe studii, timp în care și realizează activitățile de jurnalist în cadrul acestei organizații prin care se dezvoltă ca om într-un mod armonios. Eu am rămas impresionat de comunitatea de încredere creată în cadrul G.C.R.S., care susține studenții români să facă alegeri pentru ei înșiși.

Global Confederation of Romanian Student

ȘTEFANA FECIUC

Global Confederation of Romanian Students

MONICA JALBĂ

Am ales să studiez peste hotare deoarece, pur și simplu, specialitatea pe care mi-am ales-o nu reprezintă o opțiune a facultăților românești. Deoarece dreptul internațional nu este complet dezvoltat ca materie universitară, am decis să urmez cursurile Universității din Groningen, Olanda. Deși familia din care provin este modestă, am convenit cu părinții și bunicii să îmi susțină ambițiile și iată-mă aici! Planul era să încep să lucrez din a doua jumătate a primului an, ca să nu îi împovărez financiar prea mult pe cei de acasă. În schimb, am cunoscut echipa G.C.R.S. în prima lună a facultății. Deși nu eram colaborator încă din timpul liceului, pentru că am fost consecventă și am rezolvat treburile la timp, am reușit să beneficiez de „Bursele G.C.R.S.” destul de rapid. Toată inițiativa mi se pare că îndeplinește nevoile tuturor elevilor care tânjesc să studieze în străinătate, dar sunt adeseori trași de mânecuță de problemele financiare. E adevărat, salariile părinților din vest nu se compară cu resursele noastre, dar cu ajutorul celor de la G.C.R.S. asta nu mai este o piedică în urmărirea ambițiilor personale.

Din perspectiva unui părinte al unui copil aventuros, se poate spune că limitele financiare stau la mijlocul multor discuții în ceea ce privește viitorul. Ștefana a fost și întotdeauna încearcă să fie cât de independentă poate când pornește un plan. Nu a fost nevoie de super-implicare din partea părinților în tot procesul de aplicare pentru „Bursele G.C.R.S.”, deoarece este un proces foarte facil. Ea a vrut și s-a descurcat singură, deși eu și restul familiei am fi fost mereu acolo dacă ar fi avut nevoie. Deși Ștefana a optat să nu se bazeze pe ajutorul meu intens în ceea ce privește aplicarea pentru aceste burse, nu am simțit niciodată că este o lipsă de informații sau de deschidere din partea Global Confederation of Romanian Students. Ba dimpotrivă, sunt mereu acolo și gata să răspundă la orice fel de întrebări, din moment ce au un timp rapid de reacție la mesaje sau apeluri. Ca să închei, sunt mulțumită de cum fiica mea și G.C.R.S. au interacționat și recomand părinților care au întrebări să le adreseze direct, căci vor primi răspunsuri prompte.

Global Confederation of Romanian Students

VLĂDUȚ GEGEA

Global Confederation of Romanian Students

MĂRIOARA GEGEA

Încă de când eram în gimnaziu, știam că voi pleca la facultate în străinătate, însă știind costurile cu care aceste studii în străinătate vin, a fost nevoie de mult timp de gândire împreună cu părinții mei pentru a decide plecarea mea la studii. Încă din primele luni de facultate am dorit să muncesc pentru a avea și o altă sursă de venit pe lângă cea a părinților. Astfel, am descoperit G.C.R.S., iar din acel moment pot spune ca am devenit mai independent din punct de vedere financiar, și că am întâlnit oameni extrem de dragi mie în momentul de față, care m-au ajutat ori de câte ori am întâmpinat dificultăți în aceasta aventură a mea de student în Olanda. Sunt tare recunoscător G.C.R.S.-ului și oamenilor din acest ONG pentru tot ce au făcut pentru studenții ca mine și le datorez atât dezvoltarea mea profesională, cât și cea personală încă de la începutul colaborării noastre.

Știam ca Vlăduț își dorește să studieze în străinătate încă din clasele generale. Visul lui a fost studieze în engleză iar noi, părinții lui, am făcut tot posibilul în a-l susține. Dar mereu mi-am pus problema dacă își va găsi job în Olanda, apoi dacă va face față cu facultate și job simultan, mai ales că programul de studiu ales este foarte solicitant. Țin minte și acum cât de greu a fost la început să își cumuleze cele 56 de ore lucrând la o firmă de catering la început… G.C.R.S a însemnat o ușurare pentru mine, aflând că fiul meu o să se poată concentra pe facultate, motivul pentru care a plecat din țară și nefiind nevoit să muncească la catering ori altele. Sunt extrem de încântată că Vlăduț s-a alăturat echipei G.C.R.S. și că am ales să îl susținem în acest lucru. Încurajez toți părinții să își susțină copiii în a colabora cu echipa G.C.R.S., putând începe încă din liceu cu voluntariat în cadrul organizației. Este foarte important încă din liceu să afle toate informațiile de care au nevoie pentru începuturile în străinătate. Pot spune că G.C.R.S a schimbat complet viața fiului meu, oferindu-i o experiența minunată pe parcursul facultății.

Global Confederation of Romanian Students

BIANCA PANDELEA

Global Confederation of Romanian Students

MONICA PANDELEA

Este un sentiment foarte frumos să știi că în sfârșit ești independent. G.C.R.S. a fost de mare ajutor când a fost vorba, nu numai de asigurarea părții financiare, dar și de experiența de student. Ca ambasador, am cunoscut multe persoane de peste tot din Olanda. Acum, ne propunem să îi ajutăm și pe liceeni români care își doresc să meargă la studii în străinătate, dar nu își permit sau nu au destule informații despre ce înseamnă cu adevărat să studiezi în altă țară. G.C.R.S. nu îți oferă doar o bursă; îți pune la dispoziție o comunitate care își propune să întindă o mână de ajutor tuturor românilor care speră la o educație mai bună, afară.

Este mult mai simplu acum să o știu plecată. La început ne-a fost greu să ne acomodăm, dar acum că ne-a dovedit că se poate descurca singură, nu mai suntem nici noi, ca părinți, la fel de îngrijorați. “Bursele G.C.R.S.” sunt un ajutor imens. Nu doar că se poate întreține singură, dar are mereu câte ceva de făcut, câte un reportaj de filmat sau câte un articol de scris. Mă bucur ca am descoperit asociația Global Confederation of Romanian Students pentru că iată, cât de ușoară ne-a făcut viața.

Global Confederation of Romanian Students

DIANA DOBRE

Global Confederation of Romanian Students

LAURA DOBRE

Cu ajutorul G.C.R.S. am reușit să îmi clădesc viața la care visam încă dinainte de a mă muta în Olanda și de a începe studiile. Felul în care îmi imaginam viața în timpul facultății era foarte departe de adevăr, în primele mele luni aici confruntându-mă cu multe deziluzii și simțindu-mă deznădăjduită. Stilul de viață din Vest este complet diferit față de cel de acasă, costurile sunt mult mai mari și de cele mai multe ori ajutorul financiar din partea părinților ajunge să nu fie suficient, atât studenții cât și părinții intrând într-o oarecare panică și teamă legată de viitor. Din fericire, există G.C.R.S. care vine în ajutorul studenților care își doresc cu adevărat să ajungă departe în viață. Mă bucur extrem de mult că am avut norocul de a afla despre această organizație și apreciez enorm faptul că am fost ghidată pe tot parcursul procesului de obținere a bursei. În colaborarea cu G.C.R.S. am cunoscut oameni foarte capabili, binevoitori și de cuvânt, care au preferat faptele în detrimentul vorbelor goale. G.C.R.S. m-a ajutat să mă descopăr, să îmi dezvolt pasiunea de jurnalism și să-mi depășesc limitele.

În momentul în care copilul tău pleacă de acasă simți o ruptură care nu va mai putea fi acoperită de nimic. Cred că toți părinții care își susțin copiii în drumul lor sunt copleșiți uneori de gânduri negre, de frica legată de viitor, de faptul ca poate nu vor mai face față costurilor la un moment dat în timpul studiilor și se gândesc la tot felul de căi prin care pot să îi ajute. Mereu am încercat să nu împărtășesc fricile mele cu fiica mea deoarece știu ca îi este greu și că e un proces dificil, dar recunosc că devenisem foarte stresată din punct de vedere financiar. Am fost sceptica în momentul în care mi-a povestit despre G.C.R.S., nu înțelegeam exact ce implică, nu știam dacă ea se pricepe la jurnalism, dar am avut încredere că ea știe să facă alegerile potrivite. M-am bucurat enorm când am aflat că a primit bursa, a nimerit ca o gură de aer din punct de vedere financiar. Mă bucur că a devenit responsabilă cu banii, că își poate realiza visurile și că se poate concentra pe studii fără a avea grija zilei de mâine.

Global Confederation of Romanian Students

MLADIN ANDREEA IOANA

Global Confederation of Romanian Students

FOCȘA DANA-GABRIELA

Când am venit în Olanda nu eram sigură dacă o să găsesc cu ușurință un loc în care să muncesc pentru a reuși să mă întrețin financiar. Din fericire, am întâlnit niște colegi de la Global Confederation of Romanian Students care mi-au spus de posibilitatea lor de internship și de conceptul “burselor G.C.R.S.”. Acela a fost momentul când am știut că nu va mai trebui să îmi fac griji pentru problemele financiare din viitoarele luni sau pentru găsirea unui loc de muncă, luând în calcul că nu știu limba olandeză. Astfel am reușit să mă axez mai mult pe facultate și pe viața de student în sine, în schimbul grijilor aduse de studiile în străinătate, ce au fost șterse cu buretele de găsirea burselor din cadrul Global Confederation of Romanian Student. Pot spune că mă bucur că am avut aceasta oportunitate de a găsi un internship ce presupune muncă intelectuală, în schimbul unui job axat pe muncă fizică precum livrări sau bucătărie de exemplu, care m-ar fi obosit fizic mult prea mult luând în calcul eforturile necesare pentru facultate. Sunt recunoscătoare pentru șansa primită.

Oricând în viață ești gata să accepți o nouă provocare, să ai convingerea că aceasta vine și cu variante de soluții, mai simple sau mai complicate, totale sau parțiale...În cazul fiicei mele, provocarea GLOBAL LAW s-a împletit cu soluția G.C.R.S. în vederea accesării burselor, cel mai probabil fiind și începutul unei colaborări care ar putea continua și după terminarea studiilor ei în Olanda. Orice început este dificil, dar când simți că faci parte dintr-o echipă determinată și unită, lucrurile se rezolvă cumva mai ușor și ar fi minunat ca în viitor cât mai mulți tineri români să știe că se pot baza pe echipa G.C.R.S., experiența fiecărui nou student care se alătură G.C.R.S. ar trebui astfel împărtășită și altor copii care vor să-și urmeze visul, pentru a căpăta încrederea de a-l face realizabil.

Global Confederation of Romanian Students

ALEXANDRA CRISTESCU

Global Confederation of Romanian Students

ADRIANA CRISTESCU

Încă de când eram la liceu în clasa a 11-a am dorit să studiez în străinătate. Din fericire, am reușit să îmi îndeplinesc visul de a studia în Olanda, la Rotterdam. Părinții mei au făcut tot posibilul să mă susțină financiar, chiar dacă nu a fost ușor pentru ei. Au încercat ca eu să am un trai bun în străinătate. Pentru ca efortul să nu fie uriaș, hotarasem împreună cu ei ca anul întâi să fie dedicat complet studiului, dar în anul 2 trebuia să îmi găsesc un job. Am avut norocul să descopăr, prin intermediul unor colegi de la facultate, G.C.R.S, un ONG ce ajută studenții români să beneficieze de ajutorul financiar oferit de guvernele statelor UE. Acest lucru m-a ajutat enorm să devin independentă financiar și, de asemenea, să le ușurez și viața părinților mei. Pot spune că sunt profund recunoscătoare pentru posibilitatea de a lucra cele 56 de ore necesare obținerii bursei, precum și pentru îndrumarea pe tot parcursul aplicării și nu în ultimul rând pentru oportunitatea de a întâlni oameni de bună calitate.

Încă din timpul liceului fiica noastră își dorea să studieze în străinătate ca, de altfel, foarte mulți colegi de clasă. Ne-a bucurat curajul ei și hotărârea de a lua singură viața-n piept într-o lume nouă, necunoscută, departe de locul călduț din sânul familiei. Însă noi, părinții ei, eram conștienți în același timp de efortul financiar destul de mare pe care urma să îl facem. Ca urmare, copilul nostru a început toamna trecută anul întâi la Rotterdam University of Applied Sciences. A avut norocul să audă de “Bursele G.C.R.S.” și hotărârea de a se alătura echipei Global Confederation of Romanian Students a fost luată imediat. Acum fiica noastră își poate trăi liniștită viața de student fără ca noi, părinții ei, să mai ducem pe umeri această presiune financiară. Sfatul meu pentru cei care vor să studieze în străinătate este să se adreseze direct G.C.R.S. de unde vor primi răspunsuri corecte în cel mai scurt timp. De asemenea și noi, părinții copiilor, suntem deschiși la a împărtăși experiența noastră.

Global Confederation of Romanian Students

IULIA PARAIPAN

Global Confederation of Romanian Students

IRINA PARAIPAN

Din perioada liceului am conștientizat faptul că studiile înafară sunt mult mai de calitate față de cele din România. Cu toate astea, în clasa a 12-a am aplicat la o facultate în România, chiar dacă nu eram sigură dacă o să pot să o termin sau dacă va fi la fel de rău cum a fost în liceu sau în școala generală, adică să trec prin școală fără să învăț aproape nimic. Începusem să caut facultăți, dar frica, nesiguranța și lipsa informațiilor despre studiile în străinătate m-au făcut să rămân în România pentru facultate. Aveam colegi care urmau să plece în alte țări la studii, și îmi părea rău că nu aveam să fac și eu asta, deși îmi doream foarte mult. După doi ani de facultate în România am decis că trebuie să pun capăt acestui capitol. A fost o experiență neplăcută care m-a făcut să realizez cât de important e să mergi în Vest la studii dacă chiar vrei să reușești în viață. Dacă aș fi aflat mai devreme de “Bursele G.C.R.S.”, viața mea ar fi fost mult mai ușoară și cu siguranță aș fi plecat imediat după terminarea liceului datorită sprijinului financiar și a informațiilor oferite în cadrul emisiunilor live și a interviurilor cu alți studenți.

Mereu mi-am dorit ca sora mea să urmeze studii de calitate și să facă ceea ce îi place cu adevărat. Amândouă am mers la facultate în România, eu am reușit să o termin, dar ea nu, pentru că și-a dorit ceva mai mult de la o facultate, voia să învețe de la cei mai buni, să aibă profesori de calitate, colegi interesați și, desigur, își dorea o calitate mai bună a studiilor. A luptat pentru ceea ce își dorea, și a reușit să intre la una dintre cele mai bune facultăți din Olanda, fără ajutorul nimănui. Datorită “Burselor G.C.R.S.”, duce o viață de student așa cum și-a dorit, se poate concentra pe studii și este independentă financiar. De asemenea, mă bucur să știu că ajută și alți studenți și elevi români să se decidă în legătură cu studiile în străinătate. Mi-aș fi dorit și eu să aflu când eram în căutarea unei facultăți de această organizație și să fi studiat în străinătate.

Global Confederation of Romanian Students

ANDREEA MARIA FRÎNCU

Global Confederation of Romanian Students

CĂTĂLIN FRÎNCU

Personal, am aflat de Global Confederation of Romanian Students la 5 luni de la începerea anului universitar la Fontys University of Applied Sciences, în timp ce îmi căutam un loc de muncă în orașul în care studiez. De-a lungul căutărilor mi-am dat seama că niciun job dintre cele pe care le aveam ca opțiune nu mi se potrivea. Această problemă s-a rezolvat atunci când un prieten mi-a prezentat conceptul „Burselor G.C.R.S.”, el făcând deja parte din echipă. De când sunt colaborator al echipei Global Confederation of Romanian Students pot spune că am atins un echilibru financiar și cel mai important, social, prin conexiunile pe care am reușit să le stabilesc cu ceilalți membrii. Am fost foarte impresionată de ajutorul primit, încă de la începutul colaborării, și de toată munca pe care acești oameni o fac cu multă plăcere și dedicare. Sunt fericită că fac parte din această comunitate și vă încurajez să veniți alături de noi.

Decizia ca fata noastră, Andreea, să studieze în Olanda nu a fost premeditată, astfel încât ea avea planuri de studiu în România. Însă, tot efortul și munca depusă a fost în zadar intrucât sistemul educațional din România nu este pentru toți la fel. După acel eșec, ideea de a studia în Olanda a venit la momentul potrivit. Inițial știam că o putem susține financiar pentru a duce o viață de student decentă, dar odată ajunsă studentă olandeză, lucrurile s-au complicat. Ea își dorea ca pe lângă banii primiții lunar de la noi să poată economisi pentru a putea realiza mai ușor planurile de viitor pe care le are. Atunci a apărut echipa Global Confederation of Romanian Students, un sprijin la momentul oportun. Inițial am fost puțin sceptici, dar am susținut-o și încurajat-o să încerce. Am fost surprinși plăcut când am observat câtă implicare, ajutor și seriozitate, au dat dovadă cei din familia G.C.R.S. Îi apreciem pe toți cei care muncesc în spatele acestui nume și își dedică din timpul lor pentru acești copii și vrem să le mulțumim pentru munca lor.

Global Confederation of Romanian Students

ANA OLIVIA POENARIU

Global Confederation of Romanian Students

GABRIELA POENARIU

Cred că din școala generală am început să îmi anunț părinții că vreau să studiez în străinătate. Îmi doream un sistem educațional care să mă avantajeze și care să mă încurajeze să învăț și să aplic ceea ce știu. De la începutul liceului am tot căutat tot felul de burse prin care aș putea să mă susțin, însă nu am găsit ceva care să mi se potrivească. Ori nu mă încadram în condițiile lor, ori nu am fost selectată să primesc bursa. Nu știam eu de G.C.R.S. pe atunci... Le mulțumesc enorm părinților mei pentru toate eforturile pe care le-au făcut ca să mă pot baza pe ei pentru partea financiară, cel puțin pentru primele luni în Olanda. Câteva luni mai târziu însă, am aflat de Global Confederation of Romanian Students și mi s-a părut că e cea mai tare oportunitate care mi-a fost oferită vreodată! Nu doar că pot fi independentă din punct de vedere financiar, dar am și o comunitate mare de oameni frumoși alături de mine!

Fiecare părinte se gândește că la vârsta de doar 18-19 ani viitorul e plin de incertitudini, mai ales când vine vorba de plecarea într-o altă țară. În special în condițiile actuale, situația financiară rămâne sub semnul întrebării. Așa că suportul financiar primit prin „Bursele G.C.R.S.” e ca o gură de aer, e mai mult decât bine-venit. Știu că fiica mea se poate descurca pe cont propriu. Acum că am primit bănuții, chiar îi încurajăm pe toți să apeleze la sprijinul acordat de Global Confederation of Romanian Students!

Global Confederation of Romanian Students

Laurentiu Alexandru Lupoae

Global Confederation of Romanian Students

Paul Lupoae

Deși am terminat facultatea în România, mereu mi-am dorit să fac un pas spre a pleca la studii într-o țară străină. Una din cele mai bune oportunități din domeniul meu de arhitectură navală, a fost în Olanda. De aceea, am optat pentru un program de Master la Delft University of Technology. Am crezut inițial că pentru a studia în străinătate, e nevoie de o situație financiară excelență și un ajutor uriaș din partea părinților. Ei bine, am descoperit cu „Bursele G.C.R.S.” că acest lucru este doar parțial adevărat. Ajutorul din partea părinților a fost doar într-o prima etapă de acomodare dar din momentul in care am reușit să accesez bursele, am avut o independența financiară cu totul. Bursele mi-au acoperit taxele de școlarizare, transport, bani de cazare și bani de buzunar. Faptul că nu a trebuit să îmi găsesc un loc de muncă part-time de student, mi-a dat timpul necesar să mă axez pe studii și pe viață extra școlară de student.

Țin minte că încă din liceu, Alex voia să plece la studii în străinătate. Ce e drept, încă de atunci, eu și soția am fost reticenți în a-l lasă să plece pentru că nu eram siguri de cum se va descurca financiar acolo sau dacă are maturitatea necesară. N-am vrut să știu că se chinuie cu un loc de muncă în timp ce se ocupă de studii pentru că școala e mereu pe primul loc. Într-un final, după ce și-a terminat studiile de licență acasă, l-am ajutat să plece la studii in Olanda pentru Master. După o perioada, m-a anunțat de această oportunitate cu „Bursele G.C.R.S.”. Mi-a explicat toate detaliile, in ce constă, oportunitățile și sumele pe care ar trebui să le primească. I-am dat toate documentele necesare și într-un timp scurt, a reușit să obțină bursă. De aproape 2 ani, noi nu i-am mai trimis niciun ban. Când vorbim prin video call, îl întreb mereu dacă are nevoie de ceva adițional. Mereu răspunde la fel: nu-i nevoie, tată.

Global Confederation of Romanian Students

Relu Brebeanu

Global Confederation of Romanian Students

Ionela Brebeanu

Global Confederation of Romanian Students mi-a oferit șansa de a beneficia de independență financiară pe durata studiilor. Echipa G.C.R.S. m-a ghidat și încurajat pe durata aplicării, oferindu-mi suportul de care aveam nevoie. Venind dintr-o familie modesta, aveam asigurat sprijinul financiar din partea mamei, iar planul era, ca pe durata studiilor să găsesc un loc de muncă part-time. Între timp un prieten mi-a spus de G.C.R.S., iar internship-ul de jurnalist mi s-a părut mult mai atrăgător decât orice altă slujba pe care aș fi putut s-o găsesc part-time în Olanda. Așa ca am început colaborarea cu G.C.R.S., mediu în care m-am dezvoltat, am cunoscut oameni noi și cu timpul m-am alăturat departamentului de regie! Văd această colaborare mai mult decât un simplu job, o văd ca pe o oportunitate de evolua, a face parte dintr-un proiect unic și a informa elevii care doresc să ajungă studenți peste hotare!

Alegerea de a pleca la studii in Olanda a fost îmbucurătoare pentru mine, ca părinte. Faptul ca fiul meu și-a dorit și a avut curajul să părăsească Romania și să se descurce de unul singur într-un mediu nou de la 0 m-a făcut mai mândră de el, dar mi-a provocat și griji din moment ce Olanda nu e cea mai ieftina țară în care poți trăi. Mulțumită „Burselor G.C.R.S.”, reușește să se întrețină singur și sunt surprinsă că, fiind student in Olanda, îl susțin cu mult mai puțin decât cu cât îl susțineam in România. Recomand „Bursele G.C.R.S.”, fiindcă îi oferă provocări care îl maturizează, dar și răsplată pe măsură!

Global Confederation of Romanian Students

Cacencu Cristiana

Global Confederation of Romanian Students

Cacencu Cornelia Geanina

Visul meu de a pleca în străinătate s-a strecurat încet, dar sigur, în mintea mea de copil de școală gimnazială și nu a încetat să ocupe prioritate în planurile mele de viitor. Chiar și așa, mi se părea imposibil să fac facultatea în altă țară - costurile ridicate, dorul de casă și de prieteni, necesitatea de a mă susține pe cont propriu, toți acești factori erau obstacole. Într-o zi, în clasa a 11-a, mama mea mi-a propus această variantă riscantă, fapt ce m-a intrigat. Din acea zi, am muncit pentru a putea intra la o facultate în Olanda și mi-am pregătit toate documentele necesare. „Bursele G.C.R.S.” mi-au oferit posibilitatea unei vieți de student fără stresul financiar care vine odată cu efortul depus de părinți. Deși a fost o perioadă de așteptare lungă și un proces meticulos, roadele muncii s-au văzut și mi-am dat seama că totul a meritat. Mai mult decât atât, acest ONG mi-a oferit oportunitatea de a interacționa cu alți studenți români și de a afla poveștile lor. Sper ca mult mai mulți elevi și viitori studenți să afle de aceste burse și să se alăture cu încredere comunității noastre de jurnaliști.

Suntem genul de părinți care nu au lipsit niciodată de la "ședințele cu părinții". Copilul nostru mereu ne-a făcut fericiți și mândri prin reușitele sale academice. În momentul în care ea și-a exprimat dorința de a studia în Europa...Am știut că este alegerea corectă și firească, deși, pentru noi urma o perioadă grea, atât din punct de vedere emoțional cât și financiar. Atunci când fiica noastră ne-a anunțat de posibilitatea unei burse de studiu am simțit un amestec de neîncredere și speranță, părea incredibil, dar am fost optimiști. Astfel, am aflat de G.C.R.S., de oamenii deosebiți implicați în activitatea organizației, de munca titanică și extrem de importantă pentru această etapă a vieții copiilor noștri! Pentru noi, acest ONG este o mică fabrică ce le oferă copiilor "aripi" pentru a zbura spre noi oportunități. Mulțumim pentru tot! În orașul nostru deja am recomandat multor părinți să vă contacteze în viitor pentru copiii lor!

Global Confederation of Romanian Students

LetiȚia Vlad

Global Confederation of Romanian Students

Raluca Vlad

De când am intrat la liceu, toate gândurile mele au fost îndreptate către ce vreau să fac mai departe. Opțiunea de a pleca în străinătate a fost un gând căruia i-am oferit atenția de abia în clasa a 11-a când timpul începea să devină tot mai scurt. Părinții mei mi-au oferit sprijinul lor mereu, iar când le-am povestit prima dată despre universitatea unde studiez actual în Olanda, mi-au promis că ei o să mă susțină orice decizie aș lua legată de viitorul meu. După ce am ajuns la Rotterdam University of Applied Sciences, am fost extraordinar de fericită, dar în același timp am văzut că viața de student este pe cat de frumoasă, pe atât de costisitoare. La scurt timp am aflat de bursele G.C.R.S. și le-am spus părinților mei că pot deveni independentă financiar încă din primul an de studiu. Cred că echipa G.C.R.S. este cea mai dedicată echipă pe care am cunoscut-o în viața mea și fără ei cu siguranță anii mei de studiu în străinătate ar fi fost mult mai dificili.

Leti mereu a fost un copil foarte ambițios care a muncit din greu pentru țelurile ei în viață. Când a trebuit să facă o alegere legată de universitatea la care dorește să studieze după liceu, ne-a împărtășit nouă, părinților ei, că varianta de a pleca în străinătate este cea mai probabilă. Eu și tatăl ei i-am promis că o vom susține, având posibilitatea de a ne permite astfel de costuri. După ce a început să studieze în Olanda, ne-am dat seama că toate costurile pe lună de acolo erau destul de mari, iar vestea că există G.C.R.S. a venit ca un ajutor perfect pentru noi. Acești oameni își doresc la fel de mult ca și noi, părinții lor, reușita copilului nostru și pentru asta le sunt recunoscătoare întregii echipe. Datorită lor, posibilitatea de a studia în străinătate nu mai suna ca un efort financiar extrem și anii de student ce urmează pentru copilul nostru este din nou un viitor frumos.

Global Confederation of Romanian Students

Muscoi Vlad-Nicolae

Global Confederation of Romanian Students

Gianina Muscoi

Din cauza faptului că sistemul educațional Românesc ne obligă să studiem materii vechi și aproape inutile, am decis destul de devreme că vreau să studiez în străinătate. Părinții erau încântați deoarece au o părere similară cu a mea, dar erau îngrijorați cu privire la costurile necesare pentru a mă ține într-o altă țară, așa că am început să caut metode de a câștiga bani. Original căutam locuri de muncă unde puteam să mă angajez de când ajungeam acolo, dar, prin intermediul unui grup de studenți pe Whatsapp, am aflat de un ONG care ajută studenții români. Acest ONG ne promitea că ne oferă oportunitatea unei burse care să acopere cheltuielile noastre lunare. Eram puțin sceptic când am auzit prima oară de G.C.R.S., dar, după ce am discutat și cu părinții despre această oportunitate, am decis să încercăm și am ajuns și eu să beneficiez de „Bursele G.C.R.S.”.

Încă de mic, fiul meu a spus că el va studia în altă țară, deoarece lui îi plăcea să se focalizeze doar pe materiile care îl interesau pe el, iar structura școlară din România nu îi permitea așa ceva. De aceea, în clasa a IX-a, când a venit la noi și ne-a anunțat că el va pleca în Olanda peste 2 ani, nu am fost surprinși deloc. Nu am ezitat în a-l sprijini să-și îndeplinească visul, dar în momentul când am început să punem pe hârtie cheltuielile ce urma să le aibă, ne-am dat seama că ne va fi dificil din punct de vedere financiar. Am avut noroc, că, încă de la început, a auzit de o organizație non-profit, care vine în ajutorul studenților români. Această organizație este Global Confederation of Romanian Students și le suntem recunoscători că, și prin intermediul lor, visul fiului meu a devenit realitate.

Global Confederation of Romanian Students

Russa Miruna-Elena

Global Confederation of Romanian Students

Russa Alina-Elena

Salutare! Numele meu este Miruna și în momentul de față beneficiez de „Bursele G.C.R.S.”! M-am alăturat echipei la începutul lui septembrie și spre finalul lui decembrie am primit bursa. Recunosc, drumul mi se părea uneori interminabil și parcă nu mai terminam odată procedura. Însă, când vedeam alți colegi că beneficiază de burse și discutam cu ei, mă ambiționam enorm! Acum, iată-mă și pe mine aici, scriindu-vă vouă, celor dornici sa beneficieze de burse! Pe lângă cei de la G.C.R.S., care pur și simplu au o rezolvare la toate problemele și te sprijină cu orice, există și mulți studenți. Aceștia, care la rândul lor beneficiază de burse și au experiență cu procedura, îți pot răspunde la rândul lor la foarte multe întrebări. Asta mi-a plăcut mereu la echipa G.C.R.S., faptul că fiecare este dornic să te ajute și să-ți răspundă la cât mai multe întrebări. În plus, live-urile pe care le facem sunt o sursă bogată de informații, foarte utile pentru orice student, deoarece experiențele noastre sunt diferite.

Prima dată când Miruna mi-a zis că și-a găsit un ONG care îi oferă burse de studiu, m-am mirat. Nu mi-a venit să cred, vă dați seama. Însă ea s-a încăpățânat și ambiționat deoarece alți colegi de ai ei deja beneficiau de burse, o dovadă clară că ele există. Nu mi-a putut explica foarte clar la început despre ce e vorba, deoarece era la început și cu școala, deci totul era foarte ambiguu și pentru ea, și pentru mine. De aceea există “Ghidul părintelui” pe website, pentru “liniștea” sufletească a părinților că nu vor face vreo prostie copii. Acum, când ea deja beneficiază de burse și a fost capabilă să-mi explice totul cap-coadă, o cred. Puteți intra să citiți procedurile, care sunt într-adevăr complexe și bine puse la punct. Pe lângă asta, cei de la G.C.R.S. au fost verificați si lăudați si de instituțiile străine, ceea ce este încă o dovadă clară că aceste burse există. Deci, dragi părinți, „Bursele G.C.R.S.” sunt reale și aveți dovezi clare. Nu mai rămâne decât să aveți încredere în copilul dumneavoastră!

Global Confederation of Romanian Students

Perșinaru Andreea Denisa

Global Confederation of Romanian Students

Perșinaru Elena Simona

Totul a început cu o simpla căutare pe Google: “burse studii în străinătate”. Mă aflam în clasa a XI-a, situația în care mă aflam făcea ca urmarea unor studii universitare în Olanda să pară imposibilă pentru mine, dar ziua în care am găsit site-ul www.gcrs.ro a schimbat totul. După ce am aplicat și am fost acceptată în familia G.C.R.S., odată ce le-am spus părinților au fost și ei șocați că am găsit o soluție după ce îmi spuneau: “Cum te descurci acolo singură? Știi că noi nu putem să te ținem acolo!”. Actualmente sunt studentă în Maastricht în cadrul programului de drept european în primul an, iar cu sprijinul celor din G.C.R.S. mi-am căpătat curajul să lupt pentru a-mi transforma visele în realitate. De asemenea, am descoperit oameni minunați, care mereu mi-au oferit un răspuns întrebărilor care mă nelinișteau odată cu ieșirea din confortul de acasă, oameni cu care am putut să râd și să împărtășesc povești în timpul Live-urilor. Vizualizând primul meu interviu alături de părinți, observăm o schimbare semnificativă și ne amintim cu drag câte emoții și pregătiri au stat în spatele acestei experiențe minunate! Acum pot spune mândră că de aproape un an și jumătate fac parte din echipa G.C.R.S.!

Precum orice părinte ne dorim fericirea copilului nostru, iar când timpul lui de a pleca de acasă se apropie, apare teama în sufletele noastre. În cazul fetei mele, decizia ei a fost una foarte grea pentru noi la început, fiind mereu alături de ea, văzând-o în fiecare zi alături de noi, am hotărât să o susținem până la capat în ciuda situației grele în care ne aflam. Singură a găsit soluția ce i-a făcut posibilă plecarea în Olanda la facultate, chiar daca a fost o perioada grea datorită situației pandemice la nivel mondial, cu restricții și limitări ale activităților, fiica mea a pregătit documentele necesare înscrierii la facultate cu ajutorul celor de la G.C.R.S. Denisa deja se interesa foarte mult de tot ce avea de făcut, vorbea cu mulți colegi din G.C.R.S. despre ce au avut ei de făcut, cum este programul lor și mai ales despre cazare. Când a venit luna iulie, îmi povestea în fiecare zi că a mai cunoscut pe cineva din G.C.R.S. care este la programul X. Ca părinte, am încurajat-o în alegerea ei și sunt convinsă că va avea multe avantaje și oportunități studiind în Olanda și fiind în continuare alături de G.C.R.S.

Global Confederation of Romanian Students

Oana Popescu

Global Confederation of Romanian Students

Simona Popescu

Eu mi-am dorit dintotdeauna să studiez în afara țării, iar facultatea la care sunt acum studentă m-a fermecat complet. La 19 ani m-am mutat în Olanda și am dorit să trăiesc din mai puțin, asta și pentru a-mi ajuta părinții, și pentru a mă concentra pe studii, dar și pentru a mă bucura de un stil de viață minimalist. M-am descurcat singură, însă am tot căutat să fiu independentă financiar, dar nu am avut multe opțiuni care mi-ar fi oferit și această stabilitate, dar și destul timp liber pentru studii. Apoi am aflat de „Bursele G.C.R.S.” și am realizat că este cea mai bună alegere profesională, și una pe care nu o puteam trece cu vederea. Oportunitatea de a deveni jurnalist în cadrul G.C.R.S.-ului mi-a completat viața de student în Olanda. Prin intermediul acestei comunități, am legat prietenii cu alți studenți români, am câștigat experiență și încredere ca jurnalist, și am reușit să-mi ușurez părinții în eforturile lor de a mă întreține aici. Ca mulți alții, îmi doresc să fi știut de acest ONG chiar dinaintea plecării mele în străinătate. Recomand G.C.R.S.-ul pentru că ei sunt cei care te așteaptă la studii, să te îndrume și să îți fie alături!

Ca orice părinte, mi-am dorit ca fiica mea să aibă parte de cea mai bună educație, așa că am îndemnat-o de mică să se orienteze spre țările nordice, sau Olanda, sau pe acea vreme, și Marea Britanie. Știam că nivelul educației superioare din aceste țări europene este ridicat, și că se merită, oricare ar fi costurile. Sunt mândră de Oana, a reușit să își echilibreze viața profesională cu cea personală, s-a maturizat frumos! Cel mai greu ne-a fost cu dorul, dar suntem liniștiți să știm că este înconjurată de oameni care au în vedere dezvoltarea ei, și un viitor mai bun. Astfel de oameni sunt în organizația Global Confederation of Romanian Students. Datorită acestei organizații, fiica noastră poate fi independentă financiar. Le mulțumim pentru sprijinul constant, și îi admirăm pentru viziunea cu care muncesc, pentru ca acești copii cu vise mari să își poată atinge visurile!

Global Confederation of Romanian Students

Păun Eliana-Andreea

Global Confederation of Romanian Students

Păun Bogdan-Ioan

Decizia de a studia in Olanda a venit destul de târziu, in clasa a XII-a, tocmai pentru că nu știam la ce să mă aștept de la studiul într-o țară străină. Eram conștientă că îmi vor trebui multe documente pentru a mă instala acolo, costurile financiare vor fi mari și stresul pe măsura. Aveam nevoie de informații, informații prețioase pe care nu le puteam găsi la orice pas. M-am numărat printre persoanele norocoase descoperind chiar in vara de dinaintea plecării, Global Confederation of Romanian Students și ”Bursele G.C.R.S” oferite. Mi-am dorit tare mult să mă alătur echipei, așa că nu am stat pe gânduri și mi-am completat portofoliul. G.C.R.S. m-a ghidat și m-a ajutat tare mult în toate demersurile, sfătuindu-mă cum să rezolv orice problemă întâmpinam. Colaborarea cu ei a făcut ca viața de student într-o țara străină sa fie excepțională, o experiență incredibilă, ce m-a ajutat să mă dezvolt atât pe plan personal, cât și profesional. Sunt foarte bucuroasă să fac parte din această echipă.

Eliana a ales să studieze în Olanda după ce a aflat despre multitudinea programelor și oportunităților pe care universitățile străine le oferă, făcând o comparație cu ceea ce putea găsi în Romania. Am îndrumat-o încă de la începutul clasei a XII-a să aplice la facultate în străinătate, deoarece consider că o astfel de experiența este esențială în procesul său de dezvoltare, responsabilizare și educație. I-am susținut decizia de a studia în Olanda, în Delft, știind că va avea parte de o educație de calitate susținută de tehnologie de ultima generație. Colaborarea cu G.C.R.S. este de un real ajutor pentru studenții români ce doresc să studieze modern dobândind independența financiară.

Global Confederation of Romanian Students

Andreea Geamănu

Global Confederation of Romanian Students

Mihaela Geamănu

De mic copil, dorința de a pleca la studii în străinătate mi s-a înrădăcinat datorită unchiului meu, profesor la Universitea din Vienna, care întors acasă de sărbători, ne întâmpina cu povești și cadouri. Ulterior, la liceu am decis că voi face tot posibilul pentru a-mi îndeplini acest vis. După discuții amănunțite cu părinții, am conștientizat că singurul mod prin care acesta va fi posibil este dacă îmi găsesc un job part-time. În această căutare i-am găsit pe cei de la Global Confederation of Romanian Students, care imediat cum i-am contactat mi-au sărit în ajutor și m-au făcut să realizez că tot ceea ce am nevoie este să fiu informată despre oportunitățile care mă înconjoară. În acest moment „Bursele G.C.R.S” îmi asigură independență financiară, la doar 20 de ani! Nu pot decât să recomand, la rândul meu, colaborarea cu G.C.R.S., care a demonstrat, nu numai pentru mine, ci pentru sute de studenți că merită toată încrederea!

M-am bucurat în momentul în care fiica mea a decis în liceu că vrea să îi urmeze pașii unchiului ei în a-și îndrepta viitorul către o carieră în domeniul biotehnologiei. Fiind lector la o universitate din străinătate la rândul lui, acesta ne-a adus la cunoștiință un adevăr poate greu de acceptat pe moment – facultățile din România, în stadiul din prezent, nu o pot pregăti îndeajuns în acest sens. Cum orice părinte își dorește tot ce este mai bun pentru copilul lui, am încercat să facem tot posibilul pentru a o sprijini, însă de la început știam că nu îi puteam asigura nevoile financiare pe tot parcursul studiilor. Pot spune că le sunt recunoscătoare celor de la G.C.R.S. pentru că i-au oferit sprijin Andreei acolo unde noi nu am putut și că mereu au fost acolo în momentele în care au existat întrebări. Mulțumesc G.C.R.S. pentru viitorul copiilor noștri!

De ce suntem unici?

Pentru că noi NU te trimitem la studii, noi te așteptam deja aici.